Muzika
3.6k

Novi album Dine Merlina od danas u prodaji

Klix.ba
Novi album najpoznatijeg bh. muzičara Dine Merlina "Hotel Nacional" od danas je u prodaji. Album je rađen šest godina i sniman je u Sarajevu, Zagrebu, Istanbulu, Berlinu, Beču, Londonu, Stockholmu, New Yorku i Los Angelesu.

Na albumu se nalazi 12 pjesama: Ruža, Školjka, Sve dok te bude imalo, Moja mala Židovko, Rane, Uzmi ovaj dar, Ako izgovorim ljubav, Hotel Nacional, Sunce, Sve do medalje, Undo (Single 2011) i Hotel Nacional (Nevo Mix).

Izvršni producent albuma je Dino Merlin dok su saradnici na albumu bili engleski producenti Yoad Nevo i Richard Niles, mladi talentirani engleski kompozitor i producent Aaron McIntosh, turski virtuoz Hüsnü Şenlendirici, švedski džezeri Marcos Ubeda i Gunnar Norden, zagrebački producenti Baby Dooks, Zvonimir Dusper i Enes Tvrtković, kao i Dinina ekipa iz Sarajeva Mahir Sarihodžić, Mahir Beathouse i mnogi drugi.

Izdavač albuma za Hrvatsku je Croatia Records, a za BiH i ostatak svijeta Magaza. Album možete kupiti putem web shopa www.magaza.com.ba, a cijena iznosi 15 KM.