Muzika
0

Novi album Dine Merlina "Ispočetka" od naredne sedmice na tržištu

FENA
Novi album Dine Merlina pod nazivom "Ispočetka“ bit će naredne sedmice na tržištu.

Tim povodom autor će ekskluzivno potpisivati primjerke albuma u ponedjeljak 9. juna u 12.00 u trgovini "Magaza“ u ulici Veliki Ćurčiluk na Baščaršiji u Sarajevu, saopćeno je iz Merlinovog tima.

Svečana promocija albuma planirana je za 23. juni u Sarajevu, a veliki koncertni spektakl ovog umjetnika za subotu, 19. jula, na stadionu Koševo. Svojoj mnogobrojnoj publici u državama širom Evrope Dino Merlin će se predstaviti tokom turneje "Ispočetka“ koja će tradicionalno krenuti iz Sarajeva.

Četiri godine nakon što je objavio album "Burek“, Dino Merlin se predstavlja publici materijalom koji objedinjuje sva njegova dosadašnja muzička iskustva.

Pjesme, od kojih mnoge iz Merlinovog tima najavljuju kao hitove koji će imati antologijsku vrijednost, nastajale su u proteklim godinama, a govore o svijetu u kojem živimo.

Poruke koje one prenose u skladu su s naslovom albuma jer "ne postoji kraj, postoji samo novi početak“.

Vrhunska muzička produkcija realizirana je u studijima New Yorka, Londona, Beča, Stuttgarta, Ljubljane, Zagreba, Istanbula i Sarajeva.

Brojni muzičari učestvovali su u snimanju i produkciji materijala. Kao posebni gosti u pjesmama se pojavljuju Hari Varešanović, Tony Cetinski, Eldin Huseinbegović te pjevačica s kojom je Merlin prije 20 godina snimio megahit "Jorgovani“ Vesna Zmijanac.

Bitan segment albuma "Ispočetka“ je i njegova likovna oprema, bazirana na fotografijama Jasmina Fazlagića koje su ukomponirane u umjetničke radove dizajnerskog tandema Ajna i Anur iz agencije Communis.

Izdavač cd-a za teritorij Bosne i Hercegovine je Muzička produkcija BHRT, u Sloveniji i Hrvatskoj će se pojaviti pod etiketom Croatia Recordsa, dok će u Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji album objaviti City Records.

Izdavač za američko tržište je ShopNovella.