|

Novi album Boba Dylana nakon pet godina

Novi album Boba Dylana nakon pet godina
0
F
FENA
28.6.2006. u 11:52
0
komentara
0

dijeljenja
Novi album Boba Dylana nakon pet godina
Bob Dylan, jedan od najznačajnijih i najuticajnijih autora svjetske muzičke scene, za 29. august je najavio objavljivanje novog albuma "Modern Times".
Bob Dylan je na albumu odsvirao većinu instrumenata - klavijature, dio gitarističkih dionica, usnu harmoniku i većinu vokalnih dionica - a ostatak njegova prateća grupa.

Neke su od pjesama uključenih na albumu a koje prema mišljenju muzičkih kritičara zaslužuju posebnu pažnju: "Thunder On The Mountain", "Spirit On The Water", "Workingman's Blues" i "When The Deal Goes Down".

Tokom svoje pedesetogodišnje burne karijere Bob Dylan je prodao 100 miliona ploča. Njegova posljednja dva albuma "Time Out Of Mind" i "Love & Theft" spadaju u grupu njegovih umjetnički i komercijalno uspješnijih ostvarenja, podjednako hvaljenih od publike i kritike.

"Time Out Of Mind" je 1998. dobio "Grammyja" za album godine, a 2000. snimio je album "Things Have Changed" za film "Wonder Boys", za koji je dobio prestižne američke nagrade - "Oscara" i "Zlatni globus".

Njegova autobiografska knjiga "Chronicles" bila je 2004. godine jedna od najprodavanijih knjiga u Americi, a prošlogodišnji film "No Direction Home" koji je režirao Martin Scorsese, a u najvećem dijelu se temelji na životu i umjetničkom usponu Boba Dylana, početkom 2006. dobitnik je ugledne nagrade "Peabody".

Početkom maja Dylan na valovima "XM Satellite Radio, U.S.A. - Music Show - Bob Dylan" ima svoju emisiju koja je postala najslušanija emisija na toj američkoj radiostanici.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.