"Second sun"
1

Novi album benda Heaven Rain u prodaji od 1. juna

Klix.ba
Novi album banjalučkog progressive power metal benda Heaven Rain, "Second Sun", će biti objavljen 1. juna za MusicBuyMail iz Nemačke.

Na albumu se nalazi 10 autorskih pjesama i jedna bonus obrada. Snimljen je u studiju Chainroom u Senti u periodu oktobar - decembar 2011. godine. Produkciju, miks i mastering potpisuje Marjan Mijić.

Klavijaturista Heaven Raina Goran Baštinac je naglasio da novi album zvuči mnogo bolje od debi ostvarenja "Far and Forever".

"Pjesme su zrelije. Istovremeno melodične i čvrste. Zadržali smo prepoznatljiv zvuk kakav smo imali na debiju, s tim što sve to sada djeluje mnogo kompaktnije i uvjerljivije, i sa sviračke i sa produkcijske strane. Tu su čvrsti gitarski rifovi, virtuozna svirka, balade... Rekao bih, sve što bi trebalo da sadrži jedan moderan progressive/power metal album. Nadam se da će se ljudima svidjeti onoliko koliko se sviđa nama", rekao je Baštinac.

Dodao je da će koncertna promocija albuma uslijediti čim CD bude stigao u naše krajeve.

"Svirat ćemo gdje god budu ispoštovani minimalni uslovi potrebni da sve ovo kvalitetno predstavimo publici. Pratite našu stranicu, sve će biti pravovremeno najavljeno", zaključio je on.

Omot novog albuma je dizajnirao iskusni Alex Yarborough (Cage, Cain’s Suffering, Metal Church, Solitude Aeternus…).

Heaven Rain je osnovan u Banjoj Luci 2006. godine. Grupa iza sebe ima jedan album, "Far and Forever", koji je 2008. godine objavljen za holandsku izdavačku kuću Moonwolf Records, i mini izdanje "Evolution" iz 2010. godine. U postavi su pjevačica Miona Graorac, klavijaturista Goran Baštinac, gitarista Igor Dragelj, basista Bojan Jokšić i bubnjar Nebojša Lakić.