{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Novi album Armina Muzaferije: Ljubav je glavni kod i gorivo na koje čovjek radi

Piše: L. Č./Klix.ba
19.5.2015. u 22:14
438
114
Novi album Armina Muzaferije: Ljubav je glavni kod i gorivo na koje čovjek radi
438
Bh. pjevač Armin Muzaferija večeras je u Domu oružanih snaga u Sarajevu predstavio svoj drugi studijski album. Promociji su prisustvovali brojni prijatelji i kolege pjevača, među njima Hanka Paldum, Mirza Šoljanin, Dženan Jahić...
Drugi album Armina Muzaferije nosi naziv "Na srcu potpisan" i izlazi u izdanju Hayat produkcije, te donosi devet pjesama, od kojih je publika imala priliku čuti tri "Putujem", "S tobom bez tebe" i "Sa tvojih usana".

Prema riječima autora, album je nastajao četiri godine, a u njegovom stvaranju su mu pomagali saradnici Mahir Sarihodžić, Antonija Šola, Lejla A.Terović, Mensura Bajraktarević, Alen Lemešević…“

Autor je prilikom večerašnjeg obraćanja kazao kako naziv albuma "Na srcu potpisan" ima veliko značenje za njega.

"Svi mi u životu želimo biti sretni i nekako se zamaramo svim drugim, možda i nepotrebnim stvarima, a zaboravljamo koji je to glavni kod i gorivo na koje čovjek radi, a to je ljubav. Kad aktiviramo taj kod, dobijemo jednu potpuno drugačliju sliku svijeta. Treba se zapitati koja nam je svrha postojanja, je li to nešto prolazno ili smo u potrazi za jednom vječnom ljubavi jer nas jedino ona može učiniti sretnima", poručio je Muzaferija.

Muzaferija je nastupao i na "Sunčanim Skalama 2007" u Herceg Novom, gdje je sa pjesmom "Povedi me" osvojio peto mjesto. Učestvovao je i na turneji "Veče sevdaha" u Zagrebu, Rijeci i Puli, bio je dio velike turneje u čast legendarnim Indexima, a učestvovao je i na prestižnom talijanskom festivalu Castrocaro 2009.

Armin Muzaferija svira i klavijature, a već duže vrijeme intenzivno radi na usavršavanju i školovanju glasa kod profesorice solo pjevanja Gordane Topić.

Njegov prvi album nosi naziv "Još te volim".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: