Spot snimljen u Beogradu
447

Nova pjesma Lapsus benda “Ide, Ide” osvojila publiku

E. M.
Bosanskohercegovački Lapsus bend s frontmenom Emirom Aličkovićem prije nekoliko dana je objavio novu pjesmu “Ide, ide” koja je za dva dana pregledana skoro 200.000 puta.

Prvi solistički koncert Lapsus bend je imao u sarajevskom Domu mladih kada su priredili istinski spektak za bh. publiku 2018. godine, ali i godinu poslije gdje su pjevali hitove koje je za njih pisao i jedan od najvećih kompozitora regije današnjice Bane Opačić.

U razgovoru za Klix.ba Aličković kaže da je ovo 20. jubarna pjesma za koju je aranžman radio Dejan Kostić, a napisao ju je Dragan Brajović Braja.

“Pjesma mi se već na prvu dopala, a kako vidim i publici. Ona je uvertira za dobro ljeto koje nam stiže, a pjesma ima i svoj nastavak koji bi trebao izaći jako brzo. Spot je sniman u Beogradu, za jedan dan smo snimili dva spota, radili smo više od 15 sati snimanja i iako je bilo naporno na kraju se ipak isplatilo”, kaže Aličković uz objašnjenje da su dobili odličan finalni proizvod.

Kazao je i da ne pjesma trebala izaći ranije, ali da su zbog ružnih dešavanja u regiji sve to odložili.

“Ljeto nam je skoro pa full bukirano. Nadam se da ćemo svi biti zdravi i da će nas vrijeme na nebu i svijetu poslužiti”, dodao je Aličković.

Aličković ima i hobi, a to je sviranje klavira. Slobodno vrijeme rado i nerijetko troši na humanitarne akcije. Dokazuje to i neobičan nastup koji je s bendom napravio u Sarajevu, kada se maskirao u beskućnika i zatim s bendom nastupio na jednoj od glavnih sarajevskih ulica. Sav novac koji su sakupili na tom nastupu udvostručili su i donirali u humanitarne svrhe.