Muzika
0

Nova nagrada za Amy Winehouse

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Posljednji hit trenutačno najveće britanske zvijezde Amy Winehouse "Love Is A Losing Game" odnio je glavnu nagradu na svečanoj dodjeli britanskih skladateljskih nagrada Ivor Novello Award.

Britanska muzička akademija dodjeljuje Ivor Novello Awards svake godine najboljim britanskim skladateljima, kompozitorima i autorima pjesama.

Problematična Amy zakasnila je na dodjelu te je nagradu za najbolju pjesmu godine preuzeo njen otac. Amy je kasnije iza pozornice rekla kako je sretna i počašćena što je prepoznat njen skladateljski talent.

Mika je autor godine, a Shakira i Beyonce nagrađene su za najbolju saradnju u pjesmi "Beautiful Liar". Hit singl grupe Take That "Shine" dobio je nagradu za najemitiraniju pjesmu, a pjesma "People Help The People" Cherry Ghosta dobila je nagradu za najbolju modernu pop pjesmu.

Radiohead su nagrađeni za album "In Rainbows". Phil Collins primio je nagradu za međunarodni uspjeh u karijeri, a Gabrielle za iznimu kolekciju pjesama. Posebno međunarodno priznanje dobila je Diane Warren, a Jazzie B iz grupe Soul II Soul dobila je nagradu za inspiraciju. Priznanje za doprinos britanskoj glazbi dobila je grupa Squeeze, a nagradu za životno djelo David Gilmour iz grupe Pink Floyd.