Dom mladih Skenderija
0

Nova godina uz DJ-a Gideona Jacksona

Sarajevo-x.com
Gideon Jackson
Gideon Jackson
Dom mladih Centra Skenderija organizira doček Nove 2009. godine sa jednim od najuspješnijh britanskih DJ-a i producenata Gideonom Jacksonom.

Menadžment Doma mladih odlučio se za simboličnu cijenu ulaznica koje će koštati 10 KM, a kako ističu, nastup DJ Gideona Jacksona je svojevrstan poklon mladim Sarajlijama koji su pozvani da dođu na ovu novogodišnju zabavu.

Gideon Jackson se na tech house sceni pojavio 1988. godine nastupajući na neobičnim mjestima poput plaža i parkova, a nakon što se počeo baviti i produkcijom stiče svjetsku popularnost. Sa svojim tech stilom upoznaje publiku u Njemačkoj, Belgiji, Grčkoj, Makedoniji, Hrvatskoj, ali i zemljama dalekog istoka Singapura i Malezije.

Nastupa u Fabricu, jednom od najpoznatijih londonskih klubova. Neka od njegovih skorijih izdanja su "Immerse", posebno zapažen jer ga je Carl Cox uvrstio na svoj album "Fact II", zatim izdanje "Keep On" koje je Terry Frnacis ubacio na album "Architecture" koji važi za "sabrana djela" najboljih uradaka tech-housa do danas.

Jackson je razvio svoj vlastiti stil, kojeg opisuju kao 'čvrsti warehouse' sa hipnotičkom podlogom. Uvijek unutar svog seta uključuje i vlastitu produkciju.