Eurosong 2009.
0

Norveška, Grčka i Turska najveći favoriti

Sarajevo-x.com
Ako je suditi prema rezultatima najpoznatije kladionice William Hill, pjesma predstavnica Norveške najveći je favorit za pobjedu na ovogodišnjem Eurosongu koji će se održati u Moskvi.

Velike šanse za pobjedu 12. maja u ruskoj prijestolnici imaju i predstavnici Grčke i Turske, koji također visoko kotiraju na kladionicama. Grk Sakis Rouvas će se 12. maja predstaviti sa pjesmom "This Is Our Night", a 23-godišnja Turkinja Hadise Açıkgöz sa "Dum Tek Tek".

Ljubitelji ovog muzičkog takmičenja prognozirali su veliki uspjeh i predstavnicima Crne Gore i Malte, zemljama koje su se našle u top pet najvećih favorita.

Na tabeli slijede Azerbejdžan, Švedska, Velika Britanija, Španija, Rusija i Island. Susjedna Srbija koju predstavlja Marko Kon sa pjesmom "Cipela" zauzima 11. mjesto na kladionici, dok je rock grupa Regina koja će sa pjesmom "Bistra voda" braniti boje naše zemlje trenutno na 15. mjestu.

Najmanje simpatija osvojili su pjevači iz Albanije, Bjelorusije i susjedne Hrvatske. Pjesma hrvatskog kompozitora Tončija Huljića i njegove supruge Vjekoslave "Lijepa Tena" koju izvodi bivši učesnik takmičenja muzičkih talenata "Operacije Trijumf" Igor Cukrov završila je na dnu liste favorita.

Poslušajte kako zvuči pjesma predstavnica Norveške, najveći favorit na ovogodišnjem Eurosongu: