Muzika
0

Norah Jones oduševila pulsku Arenu

FENA
Norah Jones
Norah Jones
Američka glazbena zvijezda Norah Jones nastupila je u petak navečer u rasprodanoj pulskoj Areni pruživši publici više od sat i pol vrhunske mješavine popa, jazza, folka i countryja.

Od uvodne pjesme "Come Away With Me" s istoimenog prvijenca iz 2002., preko hitova "I've Got To See You Again", "Sunrise", "Sinkin Soon", "Creepin In", "Cold Cold Heart", pa do bisa čiji je vrhunac bio hit "Don't Know Why", Norah Jones je uspješno zadržala pozornost više od šest tisuća posjetitelja oduševivši ih svojim jednostavnim i emocionalnim pjesmama, svojim toplim i čistim glasom, vrhunskim pratećim bendom i kristalno čistim zvukom.

Premda na ovoj turneji predstavlja svoj zadnji, treći album "Not Too Late" na kojem je Norah Jones autorica ili koautorica svih pjesama, koncert u rimskom amfiteatru u Puli sastojao se od uspješnica sa svih albuma kao i obrada pjesama Toma Waitsa, Hanka Williamsa, Gillian Welch i Davida Rawlingsa.

Svojom skromnom pojavom i izgledom djevojke iz susjedstva, uz nekoliko naučenih hrvatskih riječi, Norah je zadobila simpatije ne samo publike iz Hrvatske već i mnogobrojnih stranaca. Norah Jones na koncertu je svirala klavir, orgulje, akustičnu i električnu gitaru, a uzbudljivosti samog nastupa pridonijela je i činjenica da je mnoge od svojih pjesama izvela u drukčijim aranžmanima od onih na albumima.

Poseban bonus koju je publika na ovoj turneji dobila je i predizvođače - odlični američki kantautor M. Ward, kojem se Norah Jones posve nenadano pridružila na nekoliko pjesama za vrijeme njegova nastupa, a on njoj za vrijeme njezina.

Norah Jones svoju je europsku turneju počela u pariškoj Olympiji trodnevnim koncertom početkom srpnja, a završit će je u Reykjaviku 2. rujna.

Rođena Njujorčanka kći je poznatog indijskog sitar glazbenika Ravija Shankara, a još od srednje škole bavi se jazz pjevanjem. Debitanski album "Come Away With Me", koji je snimila s nepunu 21 godinu, prodan je u nevjerojatnih 20 milijuna primjeraka i nagrađen sa šest Grammyja. Dvije godine kasnije snima drugi album "Feels like Home" prodan u 10 milijuna primjeraka i napokon početkom ove godine "Not Too Late". Sve ukupno dosad je prodala više od 34 milijuna primjeraka svojih albuma.