Noć za sve ljubitelje dobrog techna: Sam Paganini dolazi u Sarajevo

Klix.ba
8.12.2015. u 12:51
17
10
Noć za sve ljubitelje dobrog techna: Sam Paganini dolazi u Sarajevo
17
Noć za sve ljubitelje dobrog techna: Sam Paganini dolazi u Sarajevo
Sam Paganini, trenutno jedan od najaktuelnijih DJ-eva u svijetu techna i omiljeni izvođač velikana kao što su Adam Beyer, Sven Vath, Richie Hawtin i Marco Carola, prvi put će se predstaviti i sarajevskoj publici, 18. decembra u Domu mladih.
Još od davne 1996. godine karijeru Sama Paganinija prati uspjeh, svjetsku slavu stekao je te godine zahvaljujući treku "Zoe" koju je izdao pod imenom Paganini Traxx.

Do današnjeg dana, Sam ponosno ističe da je jedini italijanski artist koji ima individualna izdanja za prestižne izdavačke kuće kao što su Plus8, Cocoon i Drumcode. Pored njegovog izvanrednog produkcijskog rada, Samova DJing karijera u stalnom je porastu. Publika ističe da njegove setove karakteriše snažan groove, i opisuje ga kao "Sexy Groovy Dark Techno", a to je najmanje što možete očekivati od njegovih nastupa.

Njegov prošlogodišnji album "Satellite" kritika je ocijenila kao najbolji techno album godine, tako da se očekuje noć dobre muzike i zabave.


Pored Paganinija, iste večeri u Domu mladih će nastupiti i domaći DJ-evi Worda iz Sarajeva, Borg iz Tuzle i Alen Milivojević iz Mostara, dok je za ostatak noći zadužen DJ Du'Art. Portugalac Du'Art pod pravim imenom Duarte Silva jedan je od najvećih nadolazećih DJ-a portugalske techno scene. Posjeduje izniman talent i tehniku miksanja na tri gramofona koja mu je omogućila nastupe na mnogim važnim i relevantnim techno eventima u njegovoj zemlji.

Ulaznice su već u prodaji i koštaju 30 KM, a prodajna mjesta su Caffe Ort, plato Skenderija i stranica Kupikartu.ba. Ulaz se otvara u 22 sata, a party počinje u 23 sata. Organizatori Connect iz Sarajeva najavljuju dobar provod uz kvalitetan audio-vizualni doživljaj elektronske muzike.


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: