Magija višeglasja
543

No Limit simpatičnim miksom podsjeća na dosadašnje bh. pjesme za Eurosong

Klix.ba
Kao svojevrstan doprinos skorom rješavanju statusa naše zemlje i ponovnom učestvovanju na Eurosongu sarajevski vokalni sastav No Limit podsjetio je na pjesme koje su kroz godine predstavljale Bosnu i Hercegovinu na ovom takmičenju.

Negra Čičić, Ajsela Zoronjić, Andrea Krasnić, Alen Hadžić Morris i Nedim Bašić ponovo su svojim vokalnim sposobnostima pokazali magiju višeglasja.

Tako u njihovom simpatičnom miksu pjesama kojima se BiH predstavljala na Eurosongu možete čuti pjesme "Rijeka bez imena", "Love In Rewind", "Bistra voda", "Ljubav je", "Hano", ali i još starije kao što su "Ostani kraj mene" koju su 1994. otpjevali Alma Čardžić i Dejan Lazarević, Fazlina "Sva bol svijeta", "Dvadeset prvi vijek" legendarnog Davorina Popovića, "Putnici" Dine Merlina i Beatrice...

Vokalna grupa No Limit formirana je krajem 2014. godine, a svi članovi su obrazovani muzičari, većinom studenti Muzičke akademije u Sarajevu. Budući da iza sebe imaju bogato iskustvo rada na mjuziklima, mnogim grupnim i solo projektima i nastupima, pjevanju back vokala za mnoge eminentne pjevače u BiH te mnoge solo projekte, odluka da se udruže u novi pjevački sastav otvorila im je nove prilike.

Poseban akcent njihovih izvedbi je na višeglasju, ali i solo dionicama. Svoj muzički izričaj baziraju na obradama pjesama iz poznatih mjuzikala, raznih muzičkih žanrova, ali No Limit se okušao i u komponiranju autorskih pjesama.

Iako vokalna a capella izvedba nije više tako rijetka u našim krajevima, No Limit se počinje izdvajati i svoje adute, autorske stvari intenzivnije izvoditi i uživo.

Nakon kraće pauze oni su se ponovo okupili te u duhu eurovizijske sedmice snimili mashup pjesama naših dosadašnjih predstavnika na Eurosongu.