{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Njemački Kraftwerk održao fantastičan 3-D koncert u Sarajevu

25.2.2018. u 21:50
83
145
Njemački Kraftwerk održao fantastičan 3-D koncert u Sarajevu
83
U sarajevskoj dvorani "Mirza Delibašić" večeras je prvi put nastupio njemački Kraftwerk na koncertu u okviru evropskog dijela njihove svjetske turneje.
Sarajevska publika uživala je u jedinstvenom dvosatnom koncertnom nastupu velikana muzičke scene upotpunjen 3-D videoanimacijama posebno prilagođenim za svaki od brojnih Kraftwerkovih hitova.

Šest 3-D projektora i 3-D tehnologija koja do sada nije bila korištena niti na jednom događaju u Bosni i Hercegovini uz video ekran širine 12 metara i spektakularne animacije, učinila je ovaj po svemu jedinstven koncertni događaj, zabavnim, uzbudljivim i nezaboravnim.

Za svaki od koncerata turneje izrađene su posebne animacije koje uključuju slijetanje NLO-a u grad u kojem se koncert održava, a večeras je Kraftwerkov NLO sletio u glavni grad BiH.

Ovaj je koncert namijenjen publici svih uzrasta, za djecu do 8 godina ulaz je bio besplatan, a za osobe sa invaliditetom, organizator je osigurao poseban ulaz u dvoranu i posebna mjesta na koncertu - na balkonu nasuprot bine.

Svi posjetioci koncerta na ulazu su dobili 3-D naočale koje mogu zadržati kao suvenir.

The Robots, Autobahn, Popcorn, The Model ili Computer Love samo su neke od pjesama na kojima su odrastale generacije a koje su postavile temelj za muziku 21. stoljeća. Kraftwerk je imao nemjerljiv uticaj na različite muzičke žanrove a njihovi živi nastupi jedinstven su audio-vizuelni doživljaj.Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: