Muzika
0

Niz koncerata na 4. Interground Sarajevo Festivalu

Sarajevo-x.com
U okviru 4. Interground Sarajevo Festivala urbane muzike koji se u Sarajevu održava od 2. novembra do 1. decembra, na sceni Fis Cluba Bock, u petak, 16. novembra nastupit će grupa Ofsajd iz Sarajeva i Grupa tvog života iz Osijeka, Hrvatska. Koncert počinje u 20:30, a ulaznica uz konzumaciju košta 5 KM.

Nakon odličnog koncerta i promocije njihovog prvog albuma "Generaciji" koju su imali početkom oktobra '07 u BOCK-u, Ofsajd će nastupati na 4. IGS Festivalu zajedno sa njihovim dobrim prijateljima, bendom Grupa tvog života.

Grupa tvog života poznata je po tome što njeni članovi vole punk rock, sviraju obrade talijanskih šlagera, nose pantole u čarapama, na koncertima dijele rakiju, a omiljeni stage outfit su im reflektirajući prsluci. Iako bend Grupa tvog života sluzbeno postoji od ljeta 2001. godine, iz anonimnosti izlaze 2004. kada kreću i prve svirke van Osijeka, kojih se do danas već skupio zavidan broj.

Grupu tvog života Sarajlije su mogli slušati 2004. godine na 1. Interground Sarajevo Festivalu.

Već u subotu, 17. novembra na istoj sceni nastupit će grupe Vox Populi i Cncerete Worms iz Beograda. Svirka će početi u 20:30, a ulaznica uz konzumaciju košta 5 KM.

Beogradski Vox populi nastupat će po prvi put u Sarajevu na 4. Interground Sarajevo Festivalu.

Ovaj žestoki i enegični punk/hc bend iza sebe ima dva studijska albuma: "Ne možeš svima udovoljiti" i "Zgarišta naših ideala" te jedan živi album koji objavljuju samostalno - "Live and bloody loud ep". Nastupali su samostalo, ali i kao predgrupa sa bendova: Saht, Doghouse, Trula Koalicija, Hitman, Unison, Speedball, Potres, Antifriz i još mnogim drugim.

Od stranih "legendarnih" punk bendova bili su podrška za: The Exploited, GBH, UK Subs, Anti Nowhere League, Red Alert, One Way System, Peter And The Test Tube Babies, Motus, Hladno Pivo, D.R.I., Flatpig...

Concrete worms rade od 1994. godine. Objavili su tri albuma: "No tip at all" (1998), "Punk rock crew" (2003) i "Just gamblin" (2007).

Njihove pjesme su objavljene na nekoliko kompilacija: "This is the light" (1999), "Asfalt u krvi" vol 1 (2002), "Bombardiranje New Yorka" vol 7 (2003), "Bombardiranje New Yorka" vol 10 (2005), "Serbian guitar attack" (2006).

I na ovim koncertima kao i do sada, publika će imati priliku kupiti diskove, majice, bedževe i druge sitne stvari bendova koji nastupaju.