Zvanična odluka
63

Ništa od koncerta Whitesnakea u Sarajevu, bend otkazao evropsku oproštajnu turneju

N. C.
Grupa Whitesnake otkazala je ostatak svoje evropske turneje zbog zdravstvenog stanja Davida Coverdalea, frontmena grupe.

Otkazivanjem oproštajne evropske turneje, time je i otkazan koncert Whitesnakea u Sarajevu koji se trebao održati 19. jula u Skenderiji.

Bend se izvinjava fanovima koji su očekivali da vide grupu na njenoj oproštajnoj turneji.

"Sa najdubljom tugom moram da objavim da zbog stalnih zdravstvenih izazova, naredbi ljekara i naše brige za zdravlje i sigurnost svih, Whitesnake nije u mogućnosti da nastavi svoju evropsku oproštajnu turneju. Upućujem svoje iskreno izvinjenje svim fanovima Whitesnakea koji su se radovali preostalim zakazanim nastupima na ovoj turneji, kao i timu koji je toliko naporno radio da bi se ostvarili ovi nastupi, kao i svima od promotera i drugih profesionalaca koji su pomogli u organizaciji turneje. Cijenim i volim vas sve", kazao je frontmen David Coverdale.

Ranije ove sedmice, grupa je otkazala koncert u Zagrebu, koji se trebao održati 2. jula, zbog zdravstvenog stanja Davida Coverdalea. A prethodno je objavljeno da je otkazan njihov koncert u Beču, koji je trebao biti održan 30. juna.