Novi posao bh. pjevača
0

Nino Pršeš piše pjesme Kebi i Slavici Ćukteraš

Sarajevo-x.com
Bh. pjevača Nine Pršeša, koji je na „Eurosongu“ 2001. godine u Kopenhagenu, predstavljao BiH sa pjesmom "Hano“ već odavno nema u javnosti. Zadnji album snimio je 2005. godine. Na pitanja čime se sada bavi, te da li i kada planira snimiti novi album, Pršeš je za Sarajevo-x.com odgovorio:

"Nakon što sam se oženio i dobio kćerkicu i sina, smirio sam se i povukao iz javnog života. Jednostavno umoran sam od pjevanja i noćnog života, a i želim da vrijeme provodim s porodicom, te radim studijske poslove odnosno pišem pjesme i muziku za druge. Neki od pjevača kojima sam pisao tekstove za pjesme su Dragan Kojić Keba i Slavica Ćukteraš. Za Kebu sam napisao tekstove pjesama "Kukavica“ i "Laži“. Također, radim tekstove i muziku za neke slovenske grupe “, kazao je u izjavi za Sarajevo-x.com Pršeš.

Pršeš u skorijoj budućnosti nema namjeru snimiti novi album.

"Ako i budem snimao, to će biti jedna pjesma u tri mjeseca jer se ne isplati snimiti album. Niko nema vremena da sluša 11 pjesama odjednom, zato smatram da je bolji način snimati jednu po jednu pjesmu. Muzika je moj izbor i kao profesija i kao hobi, tako da će moj život i u budućnosti biti posvećen muzici na ovaj ili onaj način“, kazao je Pršeš.