12. HRF
0

Nini Badrić Grand Prix u pop-rock kategoriji

Sarajevo-x.com
Nina Badrić je s pjesmom “Kralj života mog” koju je snimila s Ljiljanom Petrović Buttler, osvojila Grand Prix 12. HRF-a u pop-rock kategoriji.

Prvu nagradu slušatelja osvojila je Antonija Šola s pjesmom “Nebu pod oblak”, dok je po izboru muzičkih urednika radijskih stanica najboljom pjesmom proglašena “Zapleši sa mnom”, Luke Nižetića.

Luka je velikim koncertom na opatijskoj ljetnoj pozornici “otvorio” dvanaesti po redu “Hrvatski radijski festival”. S odlično uigranim bendom, pratećim pjevačima i plesnom grupom “Modus”, mladi splitski pjevač oduševio je publiku hitovima sa svoja dva albuma, te nekim obradama pjesama Luki dragih izvođača.

Na konferenciji za novinare, dodijeljena mu je zlatna ploča zahvaljujući DVD-u “Zapleši sa mnom” koji je u Hrvatskoj prodan u više od 14 hiljada primjeraka. U zabavnoj kategoriji, grupa Baruni s pjesmom “Svanut će jutro puno ljubavi” osvojila je Grand Prix. Internet glasači, najviše glasova su dali Arminu Muzaferiji i pjesmi “Gdje mi ljubav spava”.

Posebno dirljiva bila je promocija spota Toše Proeskog “The Hardest Thing”.

Organizatori HRF-a najavili su da će se od sljedeće godine u sklopu Radijskog festivala dodjeljivati i nagrada "Toše Proeski".