Sa albuma "Samo"
6

Nina Kraljić predstavlja novi singl i videospot "Vir"

Klix.ba
Nina Kraljić, talentirana pjevačica, dobitnica nagrade Porin, predstavnica Hrvatske na Eurosongu 2016 te pobjednica prve sezone showa The Voice - Najljepši glas Hrvatske predstavila je pjesmu "Vir" kao novi singl i video s debi albuma "Samo" .

Pjesma je djelo cijenjenog autorskog tandema, Ines Prajo i Arjane Kunštek, dok je za produkciju zaslužan Tihomir Preradović. Spomenuta imena dobro su poznata svima koji su upoznati s Nininim radom budući da je riječ o njenom izvrsnom muzičkom timu, koji uz producenta Ivana Popeskića stoji iza albuma "Samo".

"Pjesma 'Vir' svima nam je značajna i govori o vremenu u kojem danas živimo i svijetu u kojem bijesne ratovi i ekološke katastrofe. Istovremeno pjesma govori i o ljudima koji se bore protiv toga i hodaju po rubu. Nastala je prilično brzo, u jednom poslijepodnevu dok smo pili kafu. Svima nam se veoma sviđa i bilo je zadovoljstvo raditi na njoj", rekla je Arjana Kunštek.

Za novi singl predstavljen je i prateći videospot koji redateljski potpisuje Krešimir Čizmek, a u njemu se uz Ninu pojavljuju plesači Martina Ivanković i Dino Baksa.

"Naučena sam da je prijenos umjetnosti jedino moguć kada uneseš svoja iskustva. U spotu 'Vir' sam odlučila simbolikom prikazati unutarnju borbu djevojke i njene podsvijesti. Djevojka je u jednom svom privatnom odnosu konstantno plesala po žici između najboljeg i najgoreg i tražilo se razriješenje situacije gdje je odluka bila iznimno teška - otići ili ostati. Situaciju smo dodatno dočarali derutnim stanom, a kako se njena unutarnja borba pojačava tako i ja koja pričam njenu priču iznad nje na tavanu poprimam sve luđi izgled," rekla je Nina Kraljić o videospotu.

Podsjećamo, Nina Kraljić je krajem septembra prošle godine objavila svoj studijski prvijenac "Samo" s kojeg je do sada predstavila nekoliko singlova – debitantski "Zaljuljali smo svijet", evrovizijski "Lighthouse", naslovni "Samo" te posljednji "Snijeg".