Postala ultimativni hit
9

FOTO+VIDEO / Nina Badrić otpjevala makedonsku narodnu pjesmu

Klix.ba
Nina Badrić, ovogodišnja hrvatska predstavnica na Eurosongu snimila je tradicionalnu makedonsku pjesmu "Ne kazuvaj libe dobra nok”. Riječ je o pjesmi koja se nalazi na kompilacijskom albumu "Makedonsko srce kuca 7/8” Gare i braće Tavitjan.

Nekadašnji legendarni bubnjar grupe Leb i sol Garo Tavitjan sa svojim sinovima je okupio neke od najboljih muzičara Balkana i stvorio album sa tradicionalnim makedonskim pjesmama u novim jazz rock aranžmanima.

Na albumu su ugostili Olivera Dragojevića, Željka Joksimovića, Kaliopi i mnoge druge, no, svi koji su čuli Ninu kako pjeva pjesmu na makedonskom jeziku oduševljeni su njezinim izgovorom i izvedbom pjesme, a makedoska publika je upravo Nini Badrić dodjelila nagradu za najuspješniju inozemnu suradnju sa braćom Tavitjan.

Pjesma je u kratkom roku postala jedna od najslušanijih u radijskom eteru u Makedoniji, a Garo i sinovi su izjavili da im je to najdraža saradnja do sada. Nina je provela nekoliko dana u Skopju na poziv Gare i braće Tavitjan te je snimila spot za istoimenu pjesmu, a i gostovala je u najgledanijim tv emisijama, kao što je "Trotoar", u kojima je promovirala i svoju pjesmu “Nebo” sa kojom će Hrvatsku predstavljati za manje od mjesec dana u Azerbejdžanu.