Otkriveno prvo ime
27

Nina Badrić novom baladom najavila i svoj nastup na MAC ceremoniji

M. A.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Dugoočekivani spisak regionalnih zvijezda koje će nastupati na MAC ceremoniji u beogradskoj Štark Areni upravo je počeo da se otkriva, tj. a organizatori su potvrdili prvu zvijezdu koja će zablistati na bini 27. januara i to će biti Nina Badrić.

Nina Badrić nastupa na MAC-u, a informacija stiže tačno u trenutku kada je Nina predstavila javnosti novi singl, moćnu baladu naziva "Ratujem s tugom".

MAC 2020 bit će, prema najavama organizatora, još spektakularniji od prethodnog. Svečana dodela nagrada trajat će tri sata, a ceremoniju će prenositi najgledanije televizije u svim zemljama učesnicama. Samo za tu priliku najveće regionalne muzičke zvijezde, među kojima i Nina Badrić, imat će specijalno osmišljene nastupe, na najimpozantnijoj bini ikada viđenoj u ovom dijelu Evrope, sa zvučnim i svjetlosnim efektima u skladu s najvišim svjetskim produkcijskim standardima, po kojima je organizator Skymusic već regionalno poznat.

Osim nastupa na MAC-u, Nina je za 7. mart sljedeće godine najavila i veliki koncert u Areni Zagreb, pa nova balada "Ratujem s tugom" predstavlja najljepši uvod u njena dva najveća nastupa 2020. godine.

Prije dvije godine pjesma "Rekao si", proglašena pjesmom godine, naznačila je sjajnu saradnju Ante Pecotića i Nine Badrić. Ovaj sad već uigrani tim upravo donosi snažnu numeru koja svojom melodijom prenosi vrtlog emocija o kojima govori.

"Zaljubila sam se u ovu pjesmu na prvo slušanje. 'Ratujem s tugom' ima snažnu životnu emociju, a ja takve punokrvne pjesme volim. Vjerujem da će se mnogi prepoznati u njoj", izjavila je Nina povodom nove pesme i dodala je: "Moja publika, moji dragi prijatelji, imaju dovoljno vremena za naučiti tekst, da je proživimo i uživo zajedno. Uz nju, i sve one lijepe muzičke trenutke koje smo prošli u proteklih 25 godina, proslavit ćemo to naše prijateljstvo. Iskreno, ne mogu dočekati taj dan."

Da li će Nina Badrić svoju novu baladu izvesti i na MAC-u, za sada ostaje tajna. Ono što znamo je da je prije dva dana počelo glasanje za MAC 2020, i pjesma "Rekao si" nominovana je za priznanje u kategoriji Pop numera ženskog izvođača, a u nominacijama se nalazi i njen prošlogodišnji koncert u Splitu. Glasanje za MAC numere obavlja se na sajtu Music Awards Ceremonyja.

"Jako sam uzbuđena, kako zbog moje nove divne balade, tako i zbog nominacije za pop izvođača, i jedva čekam nastup na MAC-u! Svakom muzičaru je čast i zadovoljstvo da nastupi na tako značajnoj regionalnoj muzičkoj manifestaciji. Najradije bih sada otkrila sve detalje, ali neka to ipak ostane iznenađenje", ostala je misteriozna Nina Badrić.