Raspad grupe
32

Nikola Pejaković podržao Vučića pa ga napustile kolege iz benda: Grobovlasnici više ne postoje

D. J.
Foto: Press
Foto: Press
Objavljeno je kako koncert srbijanske grupe Kolja i Grobovlasnici, koji je trebao biti održan 20. decembra u Beogradu neće biti realizovan iz tehničkih razloga. Međutim, član ovog benda Ivan Aleksijević kaže da nisu posrijedi nikakvi tehnički razlozi, već političko neslaganje.

Na Facebook stranici magazina "Headliner" ispod objave vijesti o otkazivanju koncerta javio se Aleksijević koji je napisao da "bend nema nikakve veze s ličnim odlukama Nikole Pejakovića Kolje i da zbog toga Grobovlasnici više ne postoje".

"Grobovlasnici sa tim nemaju veze. To je nažalost njegova odluka zbog koje bend više ne postoji, jer članovi ne žele da budu dio njegovog političkog angažmana, i sve što mogu da kažem jeste da osjećam veliko razočaranje, bijes i tugu", napisao je Aleksijević.

Jedini razlog zašto su članovi benda donijeli ovakvu odluku je to što je Kolja potpisao podršku listi "Srbija ne sme da stane - Aleksandar Vučić".

"Nemojte mi slati poruke i uvrede upućene Kolji, nikad neću reći ništa ružno za njega, njegovo je pravo da ima politički izbor i u istom da učestvuje kao što je moje pravo da u tome NE učestvujem", poručio je Aleksijević na svom Facebook profiu.

Na društvenim mrežama nakon objave Ivana Aleksijevića, nižu se brojni komentari u kojima mnogi podržavaju ovu odluku Grobovlasnika.

Grobovlasnici su dosad nastupali u sastavu vokal Nikola Pejaković Kolja, Vojislav Aralica – gitare, bas gitara, prateći vokal; Ivan Aleksijević – hammond orgulje, klavir, prateći vokal; Sebastijan Kerekeš Seba – bubnjevi, prateći vokal, Kristijan Mlačak – tenor saksofon, prateći vokal i Nemanja Banović – truba, prateći vokal.