Muzika
27

Nijaz Tepić Noor objavio spot za pjesmu "Budi bilo gdje"

Klix.ba
Nijaz Tepić Noor objavio je spot za pjesmu "Budi bilo gdje", koji je snimljen je na najljepšim lokacijama olimpijske ljepotice Bjelašnice. Ovo je drugi spot Noora za pjesme sa njegovog albuma prvijenca "Sedam vremena".

Crno-bijela tehnika u kojoj je spot snimljen dodatno ističe raskoš prirodnih ljepota. Uz planinske predjele koji oduzimaju dah, spot otkriva pregršt nedovoljno istraženih ljepota iz riznice bosanskohercegovačkih planina.

Nepresušni potoci, nepregledni vijugavi planinski putevi i neprocjenjivo bosanskohercegovačko naslijeđe - stećci, u spotu su odlično povezani s tekstom i muzikom pjesme "Budi bilo gdje".

Zajedno čine savršen spoj muzike koju su radili iskusni muzičari poput Sinana Alimanovića; teksta koji je rezultat turbulentnih devedesetih i slike za koju je zaslužan režiser spota Muris Beglerović iz produkcijske kuće Gotiva.

Album "Sedam vremena" nastajao je duži niz godina s istaknutim muzičarima iz BiH i regije. Pjesme su komponovali i aranžirali Nijaz Tepić Noor i Sinan Alimanović a na albumu su svirali Sinan Alimanović, Slobodan Bodo Kovačević, Arsen Ereš, Goce Dimitrovski, Edvin Hadžić, Anes Beglerbegovići Vernes Ljuštaku.