Nicki Minaj pohvalila politiku Margaret Thatcher, britanski mediji iznenađeni

Klix.ba
26.8.2018. u 21:34
10
53
Nicki Minaj pohvalila politiku Margaret Thatcher, britanski mediji iznenađeni
10
Nicki Minaj pohvalila politiku Margaret Thatcher, britanski mediji iznenađeni
Američka pjevačica Nicki Minaj iznenadila je svoje fanove kada je u jednoj radio emisiji otvoreno pohvalila politiku nekadašnje premijerke Velike Britanije Margaret Thatcher.
"Podržavam Margaret Thatcher. Ponekad kraljice i žene koje imaju moć moraju raditi stvari zbog kojih nisu sretne, ali znaju da to što rade donosi dobro", rekla je Minaj.

Britanski mediji pišu kako se u SAD-u jako malo zna o naslijeđu politike Margaret Thatcher te da je Amerikancima poznato samo da je ona prva premijerka Velike Britanija i da je zovu "čelična lady".

Independent navodi da je Thatcher jedna od najkontroverznijih političkih ličnosti u britanskoj historiji. Svoju politiku bazirala je na deregulaciji i privatizaciji, a za vrijeme njenog mandata nezaposlenost je porasla sa 13,4 posto na 22,2 posto. U isto vrijeme prihodi najbogatijeg sloja društva su rasli.

Thatcher se žestoko protivila sankcionisanju apartheida u Južnoj Africi, a političku stranku Nelsona Mandele označila je terorističkom. Ostat će poznata i kao premijerka koja je uvela zakon kojim je naložila lokalnim vlastima da ne smiju namjerno promovisati homoseksualnost niti objavljivati materijale s namjerom promicanja homoseksualnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (53)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: