Ulaznice uskoro u prodaji
97

Nick Cave i The Bad Seeds ove godine će nastupati u Zagrebu

L. R.
Nick Cave (Foto: EPA-EFE)
Nick Cave (Foto: EPA-EFE)
Legendarni Nick Cave i The Bad Seeds uskoro kreću na evropsku turneju, a njihovoj listi našao se i Zagreb.

Kako je moguće vidjeti na stranici Eventim.hr, nastup je planiran za 15. oktobar ove godine, a karte za koncert bit će dostupne od 22. marta.

"The Wild God Tour" će početi 24. septembra u Oberhausenu u Njemačkoj, a završava 17. novembra u Parizu. Planirano je 77 nastupa u 17 zemalja, uključujući i Veliku Britaniju. Zanimljivo je da će turneja uslijediti nakon izdavanja njihovog 18. studijskog albuma "Wild God", koji će biti objavljen 30. augusta.

"Nikad ne razmišljam o tome kako će ploča izaći uživo, to mi nikad, nikada ne pada na pamet. Proces pisanja stihova previse je težak da bi se takve ideje uzele u obzir. Međutim, kada slušam 'Wild God' mislim da stvarno možemo napraviti nešto epsko s ovim pjesmama uživo. Stvarno smo uzbuđeni zbog toga- ploča jednostavno izgleda kao stvorena za pozornicu", izjavio je Nick Cave.

Poznato da je će kao predgrupe nastupati bendovi Dry Cleaning, The Murder Capital, Black Country I New Road. Cijelu listu nastupa kao i detalje o novom albumu i pjesama možete pronaći ovdje.

Podsjećamo, u Hrvatskoj će ove godine nastupati brojne zvijezde kao što su: Ed Sheeran, Sting, Bruce Dickinson, Lenny Kravitz, Avril Lavigne i Dua Lipa.