Muzika
0

Nick Cave 13. i 14. juna u Zagrebu

NINA
Australski kantautor Nick Cave održat će u ponedjeljak i utorak, 13. i 14. juna, dva koncerta u KD-u Vatroslava Lisinskog koji bi, prema očekivanjima kritičara, mogli predstavljati vrhunac ovogodišnje koncertne sezone u Zagrebu, barem što se tiče rock muzike.

Kultni rock-izvođač, kompozitor i pjesnik u Zagreb dolazi ovjenčan pohvalama za svoj posljednji rad, dvostruki album "The Abbatoire Blues/Te Lyre Of Orpheus", koji su mnogi ugledni svjetski magazini proglasili jednim od najboljih albuma prošle godine.

Cave pred hrvatskom publikom neće nastupiti sa svojim regularnim bandom The Bad Seeds, nego će na koncertu pod nazivom "Nick Cave - solo performance" svirati klavir i pjevati uz pratnju trojice članova grupe - Warrena Ellisa na violini, Martina P. Caseya na basu i Jima Sclavunosa na bubnjevima.

Iako se očekuje da bi Cave većinu koncerta mogao posvetiti pjesmama s posljednjeg albuma, organizatori poručuju da se ne zna što će nepredvidljivi rock-umjetnik svirati jer će repertoar "ovisiti o njegovim osjećajima".

Bez obzira na relativno visoke cijene (280, 300 i 330 kuna), sve ulaznice za prvi dan su rasprodane, dok je za utorak ostalo još pedesetak karata, doznaje se od organizatora, zagrebačke Tvornice kulture.