U junu 2020. godine
88

Nezapamćen interes za koncert Celine Dion u Zagrebu, u prvom satu prodato 5.000 ulaznica

Dž. L.
Svjetska muzička zvijezda Celine Dion 5. juna iduće godine održat će koncert u zagrebačkoj Areni za koji već vlada nezapamćen interes. U samo prvih sat vremena prodato je 5.000 ulaznica.

Kanadska 51-godišnja pjevačica u Zagrebu će nastupati prvi put, a na koncertu će promovisati svoj dugoočekivani novi album "Courage" koji će biti objavljen od 15. novembra ove godine. Dion je već objavila tri singla s ovog albuma koja su oduševila publiku, naročito jer odišu modernim zvukom.

"Ovo je legendarno. Idemo je vratiti na vrh. I dalje pjeva bolje od današnjih umjetnika", jedan je od brojnih pozitivnih komentara ispod njenog singla "Imperfections".

Organizatori koncerta u Zagrebu, Star produkcija, ističu kako ih raduje dobar odaziv publike koja je zaista dugo čekala na nastup velike muzičke dive.

Dion se već godinama smatra jednom od najcjenjenijih i najpriznatijih pjevačica u historiji pop muzike. Ona je dominirala muzičkim ljestvicama devedesetih godina, a prodala je gotovo 250 miliona albuma tokom 35-godišnje karijere. Dobitnica je brojnih nagrada, među kojim je i pet Grammyja.