Somersby Bridge
43

Nezaboravna noć uz Stereo MC’s na Eiffelovom mostu

Klix.ba
Poznati britanski hip hop elektro bend Stereo MC's održao je nezaboravan koncert u okviru Ibiza Night, powered by Seat. U svom punom sastavu, sa snažnim ženskim vokalima (Cath i Aina) publika na Eiffelovom mostu neumorno je skakala, pljeskala i plesala na ritmove hitova “Connected”, “Step it Up”, “Deep Down and Dirty”…a 58-godišnji neuništivi frontmen Rob Birch je bio na visini zadatka, raspoložen i rasplesan.

Bila je ovo prilika da se prisjetimo njihovih hitova koji su vladali eterom devedesetih, a pjesma i album ‘Connected’ postali su svojevrsni evergreen i zaštitni znak grupe.

Iako je od “Connected” prošlo 25 godina, i danas Stereo MC’s zvuče sjajno i potpuno je jasno kako su se ovi pioniri britanske dance scene i prvi britanski hip- hop band probili u vrhove američkih top lista.

Ovo je ujedno bila i prilika da se posjetioci upoznaju sa novom SEAT Ibizom, čije je oficijelno predstavljanje upriličeno upravo na Eiffelovom mostu.

Ako ste raspoloženi za nevjerovatan spoj svih urbanih žanrova na jednom mjestu, znate šta vam je činiti večeras, jer vas očekuju sjajni momci iz Gitarinet Groove System.