Muzika
14

New Kids on the Block na povratničkoj turneji

Klix.ba
New Kids on the Block
New Kids on the Block
Nekada najslavniji boy bend na planeti, New Kids on the Block, nedavno je objavio svoj povratnički album "10", nakon čega su krenuli na svjetsku turneju.

New Kids on the Block su harali svjetskom muzičkom scenom krajem '80-ih i početkom '90-ih godina. Bili su miljenici tinejdžerki i najslavniji boy bend na planeti, koji je do svog raspada, 1994. godine, prodao 80 miliona albuma.

Gotovo 20 godina nakon svog raspada, New Kids on the Block objavili su novi album, "10", a sada kreću i na turneju. Bend se vratio u svojoj izvornoj postavi koju čine braća Jordan i Jonathan Knight, Joey McIntyre, Donnie Wahlberg i Danny Wood.

"Promijenili smo se. Ozbiljniji smo i muzika koju radimo je drugačija. Ipak, i dalje možemo pjevati i plesati. Nismo za bacanje", izjavio je Donnie Wahlberg, brat daleko poznatijeg glumca Marka Wahlberga.

Album "10" se u prvoj sedmici prodao u 50 hiljada primjeraka, ali momci iz benda na turneji pjevaju uglavnom stare i provjerene hitove poput poput "Step by Step" i "Tonight".