Kontroverzni reper
142

Nesuđena naslovnica novog albuma: Snoop Dogg stoji pored mrtvog tijela Donalda Trumpa

Klix.ba
Snoop Dogg objavio je na svom Instagram nalogu kontroverznu alternativnu naslovnicu za svoj novi album "Make America Crip Again", na kojoj stoji pored mrtvog tijela Donalda Trumpa.

Dugogodišnji pripadnik zloglasne afroameričke ulične bande Crips potom je izbrisao fotografiju za naslovnicu albuma "Make America Crip Again".

Naziv albuma inspirisan je sloganom Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima u SAD-u 2016. godine "Make America Great Again". Novi album američkog repera objavljen je 27. oktobra.

Na fotografiji se moglo vidjeti kako stoji iznad beživotnog tijela pokrivenog američkom zastavom, s oznakom na prstu "Trump". Fotografija je inspirirana albumom Ice Cubea iz 1991. godine "Death Certificate". Post je izbrisan s Instagrama, ali se fotografija i dalje može naći na internetu.

Originalna naslovnica albuma sadrži plavu kapu, sličnu onoj koju su nosile Trumpove pristalice za vrijeme predizborne kampanje američkih predsjedničkih izbora 2016. godine.

available now on all streaming platforms ✊🏿 #MakeAmericaCripAgain

A post shared by snoopdogg (@snoopdogg) on

"Make America Crip Again" je 16. studijski album američkog repera, a njegov drugi album ove godine "Neva Left" je izašao u julu.

Cijeli album "Make America Crip Again" objavljen je na YouTubeu, a snimak je priložen uz tekst.