{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nešad Selman i Ivo Jurić napustili X Factor

26.4.2015. u 23:02
149
117
Nešad Selman i Ivo Jurić napustili X Factor
149
 
Nešad Selman i Ivo Jurić, takmičari iz Bosne i Hercegovine, ispali su iz muzičkog takmičenja X Factor. Pošto još uvijek nije do kraja završen izbor grupe Masima Savića tek nakon sljedećeg kruga biti će poznato da li su Amel Ćurić i Faris Pinjo i definitivno prošli u naredni krug takmičenja.
X Factor ove sedmice ulazi u novu takmičarsku fazu u kojoj će takmičari morati proći "boot camp" odnosno centar za obuku. Boot camp podrazumijeva da je svaki od članova žirija dobio svoju grupu takmičari kojima će biti mentori do kraja muzičkog serijala.

Naime, svaki mentor imao je šest stolica na kojima je morao odabrati šest kandidata koji takmičenje nastavljaju dalje. Ipak, sjedanje na stolicu nije značilo i siguran prolaz jer su članovi žirija dizali kandidate kako bi na njihovu stolicu sjeli drugi kandidati koji su bolje pjevali.

Tako će Željko Joksimović biti mentor damama, Aleksandra Kovač momcima, Masimo Savić kandidatima starijima od 27 godina, dok će Tonči Huljić biti mentor grupama.

Faris Pinjo iz Visokog večeras se predstavio James Arthurovom verzijom pjesmom Sexy and I Know It , a članica žrija Aleksandra Kovač odmah mu je skrenula pažnju da je njegova izvedba bila "više dranje nego pjevanje", ali mu je ipak prvobitno dozvolila da sjedne na stolicu.

Ipak, Pinjo je ubrzo svoju stolicu morao ustupiti Ivi Juriću iz Mostara koji je večeras briljirao izvedbom pjesme Zdravka Čolića.

Član žirija Tonči Huljić sugerisao je Aleksandri da izbaci Pinju jer ga on namjerava uzeti u svoju grupu.

Masimo Savić izabrao je u svoju grupu Amela Ćurića iz Sarajevu, a Tonči Huljić kazao je da je Ćurić čisti dokaz da u Sarajevu genetski rastu dobri vokali.

Iako je Savić izabrao u svoju grupu i Nešada Selmana iz Sarajeva, on je ipak naknadno morao svoju stolicu ustupiti Stipi Glasoviću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: