Muzička diva
266

Neponovljiva Josipa Lisac održala maestralan koncert u sarajevskom Domu mladih

Piše: E. Lj.
Foto: K. S./Klix.ba
(Foto: K. S./Klix.ba)
Svojim pjesmama koje uvijek donosi na nov i zanimljiv način hrvatska muzička diva Josipa Lisac je maestralnim nastupom oduševila sarajevsku publiku u do posljednjeg mjesta ispunjenom Domu mladih.

"Dobro večer Sarajevo i divni ljudi. Zbog raznih sentimentalnih trenutaka sam jako željela krenuti ovom pjesmom", rekla je Josipa nakon što je otpjevala pjesmu "Vjerujem ti sve" koja se našla na njenom prvom albumu “Dnevnik jedne ljubavi”.

Dalje su se nizali hitovi "O jednoj mladosti", "1000 razloga", "Živim po svome", "Gdje Dunav ljubi nebo", "Tu" i "Magla", a sarajevska publika imala je priliku čuti i sevdah u njenoj interpretaciji.

Ispričala je kako je u Sarajevu prvi put boravila 1968. godine kada je kao osamnaestogodišnjakinja nastupila na šlageru sezone te kako je upravo u ovoj dvorani 1969. godine bila na premijeri filma “Bitka na Neretvi”.

"Na neki način sam od samog početka vezana za prostor sarajevskog Doma mladih i drago mi je da je i dalje vrlo atraktivno", rekla je Josipa dijeleći sa sarajevskom publikom sjećanja na početke svoje karijere.

Neponovljiva Josipa, koju je publika nakon svake pjesme nagrađivala aplauzima, ovim koncertom obilježila je 50 godina muzičke karijere.