|

Neon’s Eve: Fluorescentni party ponovo u Kriterionu

Neon’s Eve: Fluorescentni party ponovo u Kriterionu
0
Klix.ba
16.12.2013. u 08:23
9
komentara
0

dijeljenja
Neon’s Eve: Fluorescentni party ponovo u Kriterionu
Nakon uspješno održanog prvog neonskog ili "Glow in the Dark" partija u Sarajevu, Art kino Kriterion na Badnjak priprema nastavak ove priče.
Svaka tri mjeseca svijetleći plesni događaj obradovat će ljubitelje drum and bass muzike ali i sve one kojima je potrebna reanimacija noćnih izlazaka.

Ulaznice će se moći kupiti na ulazu po cijeni od 5 KM, a boje i svijetleće narukvice za sve posjetioce su besplatne. Početak partija najavljen je u 21.30 sati.

Glow paint ili fluorescentna boja izlaganjem UV neonkama svijetli u mraku stvarajući na taj način senzacionalnu i dosta neobičnu atmosferu. Boje koje se koriste su profesionalne, ne izazivaju nikakve reakcije, a apliciraju se na kožu ili kosu.

Za atmosferu i izuzetan muzički sadržaj ovog puta će se pobrinuti Gogo Ba (Sa), Kontra (Sa) i Codex (Bg). Gogo Ba je sarajevski DJ i moderator jednog od prvih i najkvalitetnijih muzičkih blogova u BiH – Moreeya. Nakon Shatro film festivala i Mucha Luche, došao je red i na njegov nastup u Kriterionu. Kao prvu i najbolju opciju za zagrijavanje atmosfere bira mješavinu funky, garage i house beatova. Ukoliko je to vaš prvi izbor muzike, ne propustite sami početak drugog neon partija.Kontra, pravim imenom Zlatan Hajlovac je u svojoj desetogodišnjoj reperskoj karijeri snimio 5 mixtapea i izdao album "Pogled u prazno”. Trenutno radi na drugom studijskom albumu za koji je prije par dana, u saradnji sa Billainom objavio i prvi singl Velepodaja.

Kao uspješan MC nastupao je sa Edom Maajkom, Frenkijem, Bushidom, Jalom, Buba Corellijem, Remi, grupom Tram 11 i mnogim drugim. U ulozi DJ-a slušamo ga često u sarajevskim klubovima, a za neonski party sprema poseban hip-hop/trap set.

Codex je poznati drum and bass duo koji dolazi iz Beograda. Na producentskoj sceni djeluju još od 1998. godine kada su se upoznali Phase i Toxic, te zajedno kreirali brend koji je od tada napravio veliki broj breakbeat, techno i drum and bass traka. Labeli za koje su izdavali uključuju Sinuous i Full Force, a u svojoj karijeri su učestvovali na preko 600 muzičkih događaja, te sarađivali sa imenima kao što su Dieselboy, TeeBee, Squier, Ed Rush, Optical, Pendulum, Noisia, Black Sun Empire, Mindscape i mnogi drugi.

Kakav utjecaj je bogato iskustvo ostavilo na njihovim setovima, poslušajte u Kriterionu zajedno sa Gogom Ba i Kontrom na drugom neonskom partiju 24. decembra. Organizatori poručuju da obučete bijelo.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...