Akustična verzija
62

Neobičnim koncertom u Tuzli Van Gogh počeo mini bh. turneju

Piše: A. K.
Poznata rock grupa Van Gogh večeras je u Bosanskom kulturnom centru (BKC) u Tuzli upriličila nesvakidašnji koncert u akustičnoj verziji.

Kao što su i obećali, članovi beogradske grupe predvođeni Zvonimirom Đukićem Đuletom Tuzlacima su priredili odličan provod kroz koji su se predstavili na potpuno drugačiji način.

Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba

"Velika čast nam je da se u ovom formatu u Tuzli vama predstavimo kao Van Gogh, bend poznat nadaleko i čuven po energiji visokog napona, u jednom potpuno drugačijem svjetlu. Večeras za vas Van Gogh svira pjesme u izvornom obliku, upravo onako kako su one zvučale u trenucima kada su nastajale" rekao je prilikom svog obraćanja prisutnima Zvonimir Đukić Đule, koji je večeras pokazao svoj drugačiji temperament u intimnoj atmosferi.

U akustičnoj verziji na tuzlanskoj sceni članovi grupe poslali su drugačiju energetsku i emotivnu poruku, a stare pjesme u nesvakidašnjem izdanju naišle su na odličan prijem kod publike.

Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba

Večerašnjim koncertom u Tuzli Van Gogh je započeo mini bh. turneju, a nakon grada soli sutra se sele u Gračanicu, dok je nedjelja rezervisana za nastup u Zenici.

"Na ovim koncertima imat ćemo blizak kontakt s publikom i vjerovatno će nam se neki od njih približiti na bini. Ovo je prvi put da sviramo u Gračanici, a Zeničani su već godinama naša vjerna publika", istakao je Đule.

Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba

Van Gogh već 32 godine uspješno prkosi svim utjecajima moderne muzičke scene, a zahvaljujući dobrom zvuku i sjajnoj atmosferi na nastupima oduševljava publiku širom svijeta.