Slučajno je snimio
12

Neobična priča Jasmina Stavrosa: Samo od jedne pjesme sam kupio stan, novca kao u priči

D. J.
Foto:  Hrvoje Jelavic/Pixsell
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
Hrvatski pjevač Jasmin Stavros preminuo je u srijedu u 69. godini nakon borbe s rakom kostiju. Malo je poznato da je prije nego je počeo pjevati bio je jedan od najtraženijih bubnjara u bivšoj Jugoslaviji.

Radio je kao studijski bubnjar u Jugotonu (današnjem Croatia recordsu). Surađivao je s Josipom Lisac, Arsenom Dedićem, Duškom Lokinom, Mišom Kovačem, Nedom Ukraden, Ljupkom Dimitrovskom i brojnim drugim muzičarima.

Najveću zaradu donijela mu je pjesma "Džuli", koju je snimio s Danijelom Popovićem.

"Snimio sam Džuli, od Džuli sam si za četiri minute kupio stan. Mislim, novca kao u priči. To je nestvarno, kao da sanjam", ispričao je 24 sata prije nekoliko godina.

Stavros je ranije rekao kako je "Džuli" bila čista slučajnost. Godinama je bio studijski bubnjar i stigao je iz New Yorka u Zagreb kako bi snimio ploču Mati Miši Kovaču.

Tada mu je Mato Došen rekao kako će prije snimiti jednu pjesmu. Svirali su "Džuli", a Došen je izjavio da je to pjesma za Danijela Popovića za Jugoviziju.

"Na brzinu smo je snimili, ja sam je snimio u četiri minute. Pitao me Došen hoću li da mi plati u kešu ili da mi da postotak. Ja sam oduvijek radio na postotak i dobio sam jedan posto od jedan posto, to je 0,01 posto. Nakon tri mjeseca došao sam u banku i tamo mi žena kaže da je došlo do neke greške, naime dobio sam 70 hiljada maraka", podijelio je ranije Jasmin svoju nevjerojatnu priču.