Ti si ono najbolje
3

Neno Murić predstavio spot za pjesmu koja je inspirisana muzikom Tošeta Proeskog

Klix.ba
Neno Murić predstavio je spot za pjesmu "Ti si ono najbolje" koja je nastala prije nekoliko godina, a koja je inspirisana muzikom Tošeta Proeskog.

Murić je u čast makedonskog pjevača, koji je bio i ostao miljenik publike u cijelom regionu, odabrao da premijera spota bude na dan godišnjice smrti Tošta Proeskog.

"Nakon Tošetovog odlaska osjetila se velika praznina u muzičkom smislu. Svi su ličili jedni na druge i taj nedostatak njegove muzike bio je nezamjenjiv. U to vrijeme na društvenim mrežama sam pratio koliko su ljudi patili za njim, molili Boga da nije istina to što su čuli, javno mu pisali tužne stihove. Sve me to ponukalo da napišem tekst koji će govoriti o odlasku voljene osobe, zamišljajući da se aranžman i muzika urade tako da podsjećaju na ono što je radio pokojni Toše kojeg sam dobro poznavao. Bio je sjajan čovjek i veliki pjevač. Sigurno jedan od najvećih na našim prostorima", kaže Neno Murić.

Muziku i aranžman za "Ti si ono najbolje" uradio je Azur Jahić, a spot autorski potpisuje Safet Hadžimusić.

"Spot je veoma jednostavan. Naglasak je stavljen na emociju, izraze lica koje lomi tuga, samoću koju niko ne voli te sjetu koju ona donosi. Ova pjesma je svojevrsna zahvala čovjeku koji je svojom muzikom i ponašanjem inspirisao generacije", zaključuje Murić.