Novi duet
684

Neno Murić i Šeherston objavili spot za pjesmu "Kafanska priča"

Klix.ba
"Kafanska priča" naziv je zajedničke pjesme koju su snimili sarajevski bend Šeherston i Neno Murić, a za koju je danas objavljen spot.

"Pjesma je veoma pitka i na prvo slušanje dopadljiva. Svi smo se bar jednom našli u sličnoj životnoj situaciji i siguran sam da će ova pjesma pronaći put do srca naše publike", rekao je Neno Murić.

Šeherston već godinama oduševljava publiku bogatim repertoarom sevdalinki, romskih, starogradskih i drugih lijepih kompozicija. Autor "Kafanske priče" je iskusni sarajevski kompozitor i član benda Šeherston Samir Zavlan, koji je komponovao neke od najvećih hitova narodne muzike.

"Kafanska priča" na neobičan način govori o dvojici prijatelja, spremnih da učine sve jedan za drugog. Hayat produkcija stoji iza ovog projekta, a režiju i scenario spota potpisuje Anis Mujanović. Prijatelji projekta su IDA šped, Napravio BiH, restoran Đulbašča i Nuić.

"U spotu su se kao glumci odlično snašli vokali Dado Zimić (Šeherston) i Neno Murić. Hvala i našim stalnim članovima benda Vanji Radoji i Mustafi Sokoloviću Koti", kazao je Samir Zavlan.