U centru Zenice
149

Nekoliko hiljada Zeničana uživalo u spektakularnom koncertu Adisa Škalje, Željka Bebeka i gostiju

Piše: E. M.
Zajednička fotografija na kraju koncerta (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: E. M./Klix.ba)
Nekoliko hiljada Zeničana i gostiju iz drugih bosanskohercegovačkih gradova večeras je na glavnom trgu u Zenici uživalo u više od dva i po sata muzike koje su za njih priredili Zeničanin Adis Škaljo kao domaćin te gosti Željko Bebek, Al Dino, Nešad Selman i Hanad Dževherović.

U sklopu zeničkog ljetnog festivala koji se već nekoliko dana održava na glavnom trgu u Zenici večeras se okupilo više hiljada gostiju koji su prisustvovali spektaklu kojeg je priredio Zeničanin Adis Škaljo, čiji je ovo bio i prvi solistički koncert.

U svom obraćanju prisutnima Škaljo je kazao kako mu je velika čast što je večeras pjevao obrade pred svojom publikom u svom gradu. Nakon što je zagrijao atmosferu, Škalji se na bini pridružio i mladi zenički pjevač Hanad Dževherović.

Jedan od gostiju na večerašnjem koncertu Adisa Škalje bio je i Al Dino koji je otpjevao pjesme "Kopriva" i "I sad me po tebi poznaju". Nakon Al Dina na bini je nastupio i Nešad Selman, a potom i Škaljin prijatelj Željko Bebek koji je nakon 30 godina ponovo pjevao pred zeničkom publikom uz pratnju svog sina Zvonimira.

Bebekove hitove pjevalo je više hiljada Zeničana svih generacija što je posebno iznenadilo večerašnjeg gosta Adisa Škalje.

Večerašnji spektakl ne bi bilo moguće realizirati bez podrške Gradske uprave Zenica koja je i glavni organizator Zenica Summer Festa te javnih preduzeća koji su dali podršku u realizaciji ovog događaja koji je oživio ljeto u Zenici.