Pakleni vozači
21

Nekoliko hiljada bajkera prvog dana Moto Festa u Banjoj Luci

Piše: M. A.
Foto: M. D./Klix.ba
(Foto: M. D./Klix.ba)
U Banjoj Luci u petak je i službeno otvoren jedan od najvećih regionalnih moto festivala "Moto Fest Banja Luka 2019", a sve prisutne na koncertnom prostoru ispred Kamene kuće, na tvrđavi Kastel, do kasno u noć zabavljali su Električni orgazam, Goran Bare i Majke i Atomsko sklonište.

Naime, u podnevnim satima u petak upriličena je svečana ceremonija otvaranja ovog festivala, a od 12 do 19 sati prisutni su mogli na Moto sajmu vidjeti najnovije modele moto brendova poput Ducatija, BMW-a, Harley Davidsona, Moto Guzzija, Vespe itd.

Također, valja istaći da su u sklopu muzičkog programa na vanjskoj bini ovogodišnjeg Moto Festa također nastupili i Ultrazvuk, Balkan Express, OK Club, dok je u okviru Stunt Showa svoje akrobatske vještine na motoru pokazao Dejan Špoljar.

Organizatori "Moto Festa Banja Luka 2019" i za subotu planiraju bogat program. U podnevnim satima svi posjetioci moći će prisustvovati Moto sajmu, a nakon toga uživati uz elektronsku muziku DJ Marka i uz bajkerske igre. Zatim će na pozornicu izaći Ultrazvuk i Stršljen Band, a pred sami kraj organizatori su pripremili Moto defile i Stunt Show.

U 20:30 sati na glavnu pozornicu će izaći članovi legendarnog beogradskog sastava YU grupa s kojom će ovaj festival biti i zvanično zatvoren uz vatromet.

U kasnim noćnima satima za Banjalučanke i Banjalučane će svirati Partibrejkersi i Let 3.