Muzika
0

Negativ nastupa u finalnoj večeri Jäger Music Night 2013.

Klix.ba
U Cinemas klubu u Sarajevu će u petak, 29. novembra, biti održano dugoočekivano finale takmičenja Jäger Music Night 2013. Bendovi koji će se obračunati u finalnom muzičkom duelu su Funhouse, Jah Balebaroshi i Floridus.

Finale programa Jäger Music Night 2013 će uveličati i nastup specijalnih gostiju – izvrsnog benda Negativ.

Popularna grupa Negativ, sa energičnom Ivanom Peters na čelu, jedan je od najutjecajnijih rock bendova mlađe generacije, koji je već prvim singlom "Ja bih te sanjala", s albuma nazvanog "Negativ" (1999), skrenuo pažnju medija i šire publike.

S Ivaninim glasom i buntovničkim stavom ostalih momaka benda, Negativ je zauzeo mjesto jednog od najboljih bendova u regiji. Njihov singl "Daj mi ritam" bio je u nominaciji EMA MTV Best Adria Act za najbolji bend iz regiona. Bend koji na koncertima garantuje odličnu atmosferu svakako će biti prava podrška bendovima Funhouse, Jah Balebaroshi i Floridus koji će se boriti za pobjedu u programu Jäger Music Night 2013.

Publika će u okviru finalnog muzičkog okršaja u sklopu Jäger Music Nighta 2013 za svoje favorite moći glasati tokom samog koncerta, a o pobjedniku će odlučiti upravo direktni glasovi publike, te će bend koji bude imao više glasova biti proglašen pobjednikom programa Jäger Music Night 2013. Ulaz na ovaj događaj je besplatan.

Bend koji pobijedi u ovogodišnjem izdanju Jäger Music Nighta bit će nagrađen mogućnošću da snimi i objavi svoj prvi album, a vrijedne nagrade predviđene su i za drugoplasirani i trećeplasirani bend, i to u vidu muzičke opreme.

Sve dodatne informacije o programu Jäger Music Night možete pronaći na web stranici www.jaegermusicnight.ba i Facebook stranici.