Muzika
0

"Ne zatvaraj oči" - akcija pomoći žrtvama cunamija

Sarajevo-X
Radio Kameleon i Fondacija "Radio Kamelon - Otvorena mreža ljudskih prava i demokratije" realizira akciju "Ne zatvaraj oči" s ciljem pomoći žrtvama cunamija u Jugoistočnoj Aziji.

Namjera organizatora je pružiti konkretne vidove pomoći nastradalom stanovništvu. U okviru akcije Radio Kameleon se tri humanitarna koncerta u saradnji sa Agencijom "Tempo" iz Sarajeva i "Mediapress" Sarajevo.

Sarajevska filharmonija će održati donatorski koncert za članove diplomatskog kora u BIH. Koncert će biti odražan 17. januara u Narodnom pozorištu u Sarajevu. Također će biti održana još dva koncerta u Klubu "Sloga". Na prvom koncertu, koji će biti održan 29. januara, nastupaju: Irina i VI, Skroz, Knock Out, D'blavors, Maša i kosti, Unplaged Plug. Drugi koncert će se održati 05. februara, a nastupaju: Edo Maajka, Frenki, Dubioza kolektiv, Dr. Zoo, Saga Nostra, Last Location.

Cijena ulaznica je 10 KM za parter i 15 KM za sjedišta na galeriji. Za rezervacije se obratite na 061 257 692 - Goran Pršić Masni.

Radio Kameleon i Fondacija "Radio Kameleon - Otvorena mreža ljudskih prava i demokratije", će sprovesti širu akciju prikupljanja pomoći tako što će otvoriti poseban žiro račun u banci, te svakodnevno kroz radijski program animirati sve građane BIH da se uključe u akciju pomoći žrtvama Jugoistočne Azije. Račun će biti pod kontrolom Organizacionog odbora kojeg sačinjavaju: Zlatko Berbić, predsjednik, te članovi: Ivica Šarić, Emir Nuhanović, Dino Mustafić, Svjetlana Fabijanic, Nedim Lukač, Goran Pršić, Slaviša Mijović, Faruk Halilović, Irina Kapetanović, Edin Osmić Maajka.

Namjera organizatora je također animirati stručnjake različitog profila da se pridruže svojim kolegama iz cijelog svijeta i formiraju jedinicu pomoći iz Bosne i Hercegovine.

"Fondacija Radio Kameleon - Otvorena mreža ljudskih prava i demokratije" je nevladina organizacija čija je misija izgradnja civilnog i demokratskog društva putem kampanja javnog zagovaranja. Aktivnosti Kameleon Fondacije usmjerene su na osluškivanje glasa javnosti i pokušaje da se taj glas putem Radio Kameleona i Kameleon City Radija glasnije i češće čuje. Neki od prošlogodišnjih projekata Fondacije bili su vezani za buđenje ekološke svijesti kod svih građana, posebno mladih.