Koncert u Cinemas Clubu
0

(Ne)normalni Balašević ponovo u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Zadnji put u Sarajevu su bili u martu ove godine i tu noć Sloga je doživjela rekordan broj posjetilaca. Veliki broj ljudi ostao je pred vratima Cinemas Cluba, koji, uz najbolju volju, iz sigurnosnih razloga, nije mogao primiti više ljudi.

Noć je, kako priliči Balševim refrenima i strofama, bila čarobna, cijela Sloga u glas, još jednom i po ko zna koji put, na tron je digla magiju najljepših stihova.

U petak, 7. avgusta u 23:00 sata u Cinemas Clubu - Sloga isti (Ne)normalni Balašević dat će sve od sebe da bude vjeran jedinstvenom i neponovljivom Đoletu. I opet u organizaciji Kuće muzike i zabave Panta rhei.

Za one koji ne znaju, radi se o "tribute bendu" koji dolazi iz Balaševićeve rodne i opjevane Vojvodine, a koji Vasu Ladačkog i brojne druge Đoletove likove uvježbavaju samo nekoliko ulica dalje od legendarne Jovana Cvijića.

Na akustičnim instrumentima, ovi Novosađani, njegovi najveći fanovi, već godinama, uz svesrdnu podršku publike, izvode isključivo Balaševićeve pjesme.

Uz frontmana, Nenada Jelenkovića, na gitari, članove grupe čine i Mina Mladenović na violini, Kristijan Mlačak sa tenor saksofonom, Petar Milojević na klavijaturama, Vlasta Vareš kao prateći vokal, Branislav Đorđev na harmonici, Srđan Stojanac na bas gitari, te Dragan Jovanović kao bubnjar.

Dok Sarajevo ponovo ne ugosti original, još jednom će uživati u njegovoj najboljoj zamjeni.

Karte za koncert od utorka će se moći nabaviti na platou Skenderije, u Slogi, te u prostorijama agencije Panta rhei, u ulici Kurta Schorka 8, preko puta shopping centra Wisa i to po cijenama 7 KM u pretprodaji i 10 KM na dan koncerta.