Cinemas/Sloga
0

Natali Dizdar u Sarajevu na "Danima muzike"

Sarajevo-x.com
U okviru manifestacije "Dani muzike" koji organizuje agencija Panta rhei, sarajevskoj publici 3. juna predstavit će se mlada Zadranka Natali Dizdar, pjevačica koja posljednjih godina predstavlja pravo muzičko osvježenje na sceni susjedne nam Hrvatske.

Natali Dizdar prvi put javnosti se predstavila 2003. godine u tada spektakularnom reality showu organizaciji Nove TV i odmah je bila zapažena zahvaljujući predivnom glasu i lakoći pjevanja i ušla u prvih pet finalista, ali je poslije toga jedina ostvarila uspješnu solo karijeru.

  1. izdala je singl "Ne daj", koji je u rekordnom roku osvojio sve top-liste, u Hrvatskoj je nagrađen Zlatnom kooglom za Pjesmu godine, nagradom HR Top 20 za najbolje plasiranu pjesmu na top-listama tokom godine, kao i trima nominacijama i osvojenim Porinom za najboljeg dibitanta.

Godinu kasnije objavila je i prvi album jednostavno nazvan "Natali Dizdar" koji je dostigao srebrnu nakladu i svrstao se među 10 najboljih hrvatskih albuma te godine po izboru muzičkih kritičara. Primila je čak osam nominacija za Porin 2006.

Za drugi album, "Pronađi put“, Natali je okupila impresivnu kolekciju autora, uključujući Dinu Šarana i Darku Rundeka te Damira Muratovića, poznatijeg kao Coco Mosquito iz Jinxa koji je na albumu bio angažovan kao producent.

Ova hrvatska pjevačica 3. juna nastupit će u klubu Cinemas/Sloga, od 22:30 sata.

Natali otvara "Dane muzike" koji počinju 3. i zatvaraju se 6. juna nastupom splitske grupe "Libar".