Jaeger Music Night 2011.
0

FOTO / Nastupili bendovi Naksut Vesert i Polaroid Trip

Sarajevo-x.com
U klubu Flamingo u Širokom Brijegu u petak 26. augusta održano je prvo polufinale programa Jaeger Music Night 2011. U muzičkom duelu pred mnogobrojnom publikom snage su odmjerili bendovi Naksut Vesert iz Zenice i Polaroid Trip iz Sarajeva.
Publika je oba benda ispratila aplauzima te glasala za njihov plasman u finale programa Jaeger Music Night 2011.

Za izvrsnu atmosferu pobrinuli su se i specijalni gosti prve polufinalne večeri programa Jaeger Music Night 2011,odlični splitski bend TBF oduševio je publiku te izveo pjesme sa svog novog albuma Pistaccio Metallic, kao i druge poznate hitove. Prvo polufinale Jaeger Music Nighta 2011 održano je u suradnji sa 12. Mediteran Film Festivalom u Širokom Brijegu.

Publika za bendove Naksut Vesert i Polaroid Trip može glasati do 9. septembra putem SMS poruka (na broj 091 410 701, porukom JMN1 za bend Naksut Vesert, te JMN2 za bend Polaroid Trip), i na web siteu www.jaegermusicnight.ba. Pobjednik duela i bend koji će proći u naredni krug programa bit će ona grupa koja osvoji najviše glasova u barem dvije od tri kategorije glasanja.

Muzički dvoboji u sklopu prve faze programa Jaeger Music Night 2011. su uspješno održani u Sarajevu, Novom Travniku, Doboju i Tuzli. Nakon prvog polufinala u Širokom Brijegu, očekuje nas drugo polufinale na kojem će snage odmjeriti bendovi Urban Instinct i Hetrem.

I ove godine pobjednicima Jaeger Music Nighta bit će obezbijeđeno snimanje prvog albuma, a nagrade su predviđene i za drugoplasirani bend, kao i za onaj bend koji pokaže najviše truda i zalaganja tokom trajanja programa.