Noć za uživanje
100

Nastup Crvene jabuke u sarajevskom Aquarius Vilsu

Nakon 15. mjeseci od zadnjeg nastupa, kada su rasprodali sve ulaznice, Crvena Jabuka će u petak 25.01. ponoviti veliki "dernek" u sarajevskom Aquarius Vilsu.

"Dražen Žerić Žera će publici za ovaj put pored velikih hitova benda pjevati i pjesme s nedavno objavljenog novog albuma grupe pod nazivom "Nocturno". Bend je u odličnoj sviračkoj formi a njihov dvoiposatni nastup će biti pun nove energije i posebnih aranžmana", poručuju organizatori.

"Nocturno" je dvadeseti album jednog od najdugovječnijih i diskografski najaktivnijih pop rock bendova u regiji, koji uz vrhunsku produkciju nudi moderan zvuk Crvene jabuke i čvrste gitarske rifove začinjene prepoznatljivim Žerinim vokalom.

"Bend je jedan od onih rijetkih aktivnih sastava, čije pjesme poznaje publika mlađe, srednje i starije starosne dobi. Crvena Jabuka su, po mnogima, fenomen, pop-rock spektakl i veliko iznenađenje svima onima koji ih nisu gledali uživo ili su navikli na nježne i ljubavne pjesme koje tope i "najledenija" srca", istakli su organizatori.

Crvena jabuka je osnovana u maju, 1985. godine. U prvoj postavi grupu su činili Dražen Ričl (vokal, solo gitara, tekstopisac, osnivač grupe), Zlatko Arslanagić (ritam gitara, tekstopisac, osnivač grupe), Dražen Žerić Žera (klavijature, prateći vokal), Aljoša Buha (bas gitara) i Darko Jelčić (bubnjevi). Njihova muzika je bila inspirisana Bitlsima i Indeksima. Prvi album, "Crvena jabuka", objavljen 22. marta 1986. godine, bio je trenutni uspeh. Nakon toga je uslijedio uspjeh koji do danas nije prestao. "Crvena jabuka je u bivšoj Jugoslaviji bila jedan od najuspješnijih, najproduktivnijih, najboljih i najpopularnijih grupa svih vremena. Zašto su do danas ostali popularni i traženi treba provjeriti iz prve ruke" pozivaju organizatori nastupa.

Sve informacije o programu su dostupne putem online servisa www.kupikartu.ba i putem telefona +38761210788.