Muzika
0

Nastavlja se takmičenje u okviru festivala "Nove nade nove snage"

Sarajevo-x.com
U sarajevskom Domu mladih 31. maja bit će održan drugi takmičarski ciklus za "Deveti festival pop-rok grupa BiH - Nove nade, nove snage". Tom prilikom za ulazak u polufinale i finale ovog festivala nastupit će novi predstavnici sarajevske i bh. pop rock scene, demo bendovi "Sadomazo”, "Vakat”, "Zao plan” i "Uncle Sam Decided”.

Specijalni gosti programa ovaj put će biti alter rock bend “Ritam nereda” te sarajevski veterani “Formula 4” i “Sjenka leptira”.

Organizator i inicijator ovog festivala, Želimir Altarac Čičak nam je rekao: "Eto, kotrljamo dalje. Znaju se i prvi finalisti, a to su grupe ”Drifter Dogs” iz Jablanice i ”Muštuluk” iz Sarajeva, te polufinalisti “DUM IV” i “Vertigo”, a koji su prošloga mjeseca učestvovali u premjernim kvalifikacijama u nastavku ovoga devetog Festivala i amaterske pop rock radionice. Kao što je i najavljeno bit će održano deset takmičarskih ciklusa, a nakon toga slijedi i veliko finale u sarajevskom Domu mladih. Ovaj put pored mlađanih grupa koje učestvuju u takmičarskom dijelu, kao specijalni gosti će se prvi put u sarajevskom Domu mladih predstaviti novosadski alter rock bend “Ritam nereda”, a junački ce zaprašiti i veterani “Formula 4” predvođeni gitaristom Ljubišom Racićem koji za ovu priliku stiže i Njemačke te “Sjenka leptira". Za očekivati je jedno interesantno muzičko druženje, kao i žestoko nadmetanje novih nada i novih snaga u ovom drugom kvalifikacionom krugu i iskreno se nadam da će i za ovu generaciju mladih stvaralaca iz svih žanrova pop rock muzike Dom mladih ponovo biti poligon za afirmaciju”.

Ulaznice po cijeni od 5 KM se mogu nabaviti na blagajni Doma mladih.