Vesna Pisarović
47

Napisala je "In The Disco", a ni nakon 17 godina pauze ne krije da bi ponovila Eurosong

I. B.
Vesna Pisarović najavila je povratak u stilu (Foto: Instagram)
Vesna Pisarović najavila je povratak u stilu (Foto: Instagram)
Vesna Pisarović, pjevačica porijeklom iz Brčkog vladala je muzičkom scenom prije dvije decenije, a zatim je odlučila napraviti predah. Nakon 17 godina pauze, rasprodala je koncert u Zagrebu, najavila novi album, ali i priznala da nije zatvorila vrata pred ponovnim odlaskom na Eurosong.

Hrvatska pjevačica koja živi na relaciji Berlin - Zagreb prethodne je godine provela pod okriljem jazza, a pošto je generacije najviše pamte po pop muzici, sada je najavila i da sprema iznenađenje kojem će se oni posebno obradovati.

Zvijezda hita "Dolje na koljena", još je prije dvije godine zakazala koncert u Zagrebu, no tek sada će ga održati.

U razgovoru za Jutarnji list priznala je kako se u tom periodu izolacije najviše posvetila muzici sa novog albuma koju je, da ne stiže koncert, vjerovala da će već završiti.

"Koncertni događaj sada u aprilu ipak traži puno vremena i prostora za pripremu. Tako da ću sa novim zvukom ipak nastaviti nakon njega. U isto vrijeme završila sam i još jedan album koji pripada posve drugačijem izražaju - album prerade napjeva sevdaha koje sam smjestila u kontekst jazza", otkrila je pjevačica za spomenuti medij.

Vesna je najavila da će na predstojećem koncertu izvoditi neke od njenih najvećih hitova poput "Da znaš", "Jutro donosi kraj", "Dolje na koljena" te "Sasvim sigurna" s kojom je nastupila i 2002. na Eurosongu, kada je osvojila 11. mjesto. Priznala je i kako nije nemoguće da se ponovo pojavi na jednom takvom događaju.

"Mogu se ponovo zamisliti na toj pozornici. Eurosong je jedan jako zanimljiv događaj. Možda ne toliko u samom muzičkom smislu jer je davno izgubio svrhu takmičenja za najbolju pjesmu, koliko kao veliki spektakl. Mogu se samo diviti onima koji idu, jer to nije nimalo jednostavno", zaključila je pjevačica.

Vesna je napisala i pjesmu "In the Disco" kojom nas je Deen predstavljao 2004. na Eurosongu kada je osvojio 9. mjesto. U čast 18 godina od pjesme, Deen se nedavno oglasio i na svom Instagramu.

"In the Disco je napunila 18 godina ove sedmice. Wow, kakva avantura i uspjeh na Eurosongu. Obje noći u top 10 najboljih pjesama Evrope i jedan od četiri najbolja rezultata Bosne i Hercegovine. Hvala dragoj Vesni Pisarović na ovom remek djelu", napisao je pjevač nedavno na svom storyju.

Pisarovićku slušaju i današnje mlađe generacije, što je njoj veliki motiv, a iako misli da je to zbog "bezvremenske čari" koju nosi muzika koju je Vesna tada pisala sa Milanom Vlaović Kovačev, zapitala se i da li zapravo te pjesme pogađaju nešto čega trenutno nedostaje na muzičkoj sceni.

Koncert u Zagrebu koji nosi naziv "Probudi mi ljubav" Vesna će održati 29. aprila.