Još jedan uspjeh mlade pijanistice
0

VIDEO / Naomi Druškić na Svjetskom Chopinovom takmičenju

Klix.ba
Naomi Druškić
Naomi Druškić
Mlada bh. pianistica Naomi Druškić niže uspjeh za uspjehom. Nakon zapaženog učešća na Evroviziji za mlade muzičare, 13-godišnja Naomi prošla je zahtjevne kvalifikacije za Svjetsko Chopinovo takmičenje, koje će se održati u Kuala Lumpuru u novembru.

Naomi će se prvi put takmičiti u kategoriji koncerata gdje će svirati koncert Josefa Haydna i Chopinove kompozicije. Osim toga ponuđena joj je još jedna nedovršena kompozicija malezijskog kompozitora koja treba sama dovršiti kako bi se vidjela njena sposobnost komponovanja. Ova kompozicija donosi posebnu nagradu za najboljeg izvođača.

Svjetsko Chopinovo takmičenje ove godine će se održati u jednoj od najljepših i najvećih sala u Jugoistočnoj Aziji Petronas Philharmonic Hall. Uz našu zemlju takmičit će Indonezija, Kina , Japan ,Vietnam, Hon Kong, Tajland, Južna Koreja, Australija, Malezija, Singapur i drugi.

Naomi Druškić učenica je Srednje muzičke škole u Sarajevu u klasi profesorice Senke Hasanagić, a vanredno pohađa osmi razred u OŠ Vladislav Skarić

Za klavir je sjela sa šest, a sa sedam godina nastupila je sa Sarajevskom filharmonijom, da bi godinu kasnije održala i svoj prvi solo recital. Osvojila je brojne nagrade i priznanja.