U Slogi
64

Nakon uspjeha na Ohridskom festivalu Alen Hrbinić 6. oktobra zakazao druženje sa sarajevskom publikom

N. C.
Alen Hrbinić, nakon što je sa pjesmom "Noćima" na Ohridfestu - Ohridski Trubaduri osvojio nagradu stručnog žirija, zakazao je druženje sa sarajevskom publikom.

Alen će sa svojim bendom 6. oktobra nastupiti u klubu Cinemas Sloga.

"Drago mi je što ću pjevati u klubu koji je bio i ostao kultno sarajevsko okupljalište. U njemu su svirali najpoznatiji sarajevski bendovi i kada sam počinjao karijeru uvijek sam želio na toj bini uraditi svoj koncert. Ovo mi je jedna od najbitnih svirki i nakon Sarajeva u planu su gostovanja u još nekoliko bh. gradova. Mnogo mi znači druženje sa publikom u Sarajevu poslije upornog i veoma odgovornog rada. Sve ovo dolazi nakon uspjeha u Makedoniji i nadam se da ću u narednom periodu imati još razloga za slavlje. Ovo bi trebalo biti prava uvertira za moj novi album sa kojeg sam izdao već nekoliko singlova", kaže Hrbinić koji dodaje da priprema nekoliko iznenađenja za koncert u klubu Cinemas.

Bh. pjevač je na Ohrid festu osvojio specijalnu nagradu stručnog žirija za pjesmu "Noćima".

Pored novih pjesama i festivala na Ohridu, Alen Hrbinić učestvovao je i na ovogodišnjem izdanju CMC festivala, koji se održavao u Vodicama u Hrvatskoj, gdje je izveo jednu os d svojih novih pjesama "Broj bez imena", koju potpisuje Faruk Buljubašić Fayo, dok je aranžman djelo ekipe Hayat Production.