Hoće li biti izbačeni?
252

Nakon što im je odbijena prva pjesma za Eurosong, Izrael poslao zamjensku: I ona je odbijena

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Nakon što je odbacila prvu izraelsku pjesmu za Eurosong, Evropska radiodifuzna unija (EBU) je odbila i njenu alternativu pod nazivom "Dance Forever", rekli su zvaničnici Ministarstva vanjskih za portal Ynet.

Pozivajući se na neimenovane izvore u Ministarstvu vanjskih poslova, list navodi da je "alternativna opcija također odbijena".

Numera "Dancing Forever" je stigla kao zamjena za "October Rain" (eng. oktobarska kiša) u internoj selekciji u Izraelu. Međutim, prema navodima tamošnjih medija Izrael je još uvijek u opasnosti od diskvalifikacije.

Eden koja predstavlja zemlju je pjesmu napisala zajedno s Ronom Beatonom, Mai Sepadijom i Vinonom Yahalom.

Ynet je objavio i tekst pjesme "Dancing Forever" koji glasi:

"Moj um se skriva Ne znam šta je ispravno Izvedi me na pravi put

Nema više vremena i ne mogu pogriješiti Udahni Znam da sam jaka Kidam sve lance Sada sam na rubu Gledaj me kako letim

Oh plešem kao anđeo Oh, sjetit ćeš se Da ću zauvijek plesati opet ću plesati

Oh plesati kao anđeo

Utapam se u izlasku sunca Moje srce je tako hladno, ali moja duša gori Neko se javlja iz raja

Nada ne prestaje, samo raširi svoja krila To je kao milion zvijezda koje odjednom zasvijetle na nebu Vatreno srce, ja sam borac Ne zaustavljajte muziku

Pojačajte

Raširila sam krila Leteći nebom čujem violine Anđeli ne plaču Oni samo pjevaju Još uvijek osjećam tlo Ispod mojih nogu".

Zanimljivo je da su iz javnog servisa Izraela tvrdili da neće mijenjati tekst prvobitne pjesme koja nosi naziv "Oktobarska kiša" i odnosi se na napad Hamasa iz oktobra, niti slati zamjensku.

Kada je Bjelorusija 2021. godine poslala pjesmu za koju se smatralo da je previše politička, dobila je još jednu priliku da se ponovo prijavi. Kada je i druga pjesma odbijena, Bjelorusija je izbačena iz takmičenja - stoga se mnogi pitaju čeka li Izrael ista sudbina.