Koncert u Bowling Centru
11

Nakon Sarajeva, Urban imao sjajan nastup i u Banjoj Luci

Piše: D. T.
(Foto: Klix.ba)
Poslije odličnog koncerta u Sarajevu, jedan od najpoznatijih rock muzičara regiona Damir Urban, zajedno sa svojim bendom “4”, sinoć je imao sjajan nastup i u banjalučkom Bowling Centru.

Proslavljeni riječki muzičar, uz pratnju svog sastava, banjalučkoj publici prodstavio je najnoviji album “Kundera” koji je izašao ove godine, ali je pjevao i veliki broj hitova koji su ga proslavili.

Pokrovitelji i organizatori koncerta u Banjoj Luci bili su kompanije m:tel i Nokia zahvaljujući kojima su cijene ulaznica za ovu rock zabavu bile samo 8 KM.

Sinoćnjim nastupom, koji je trajao nešto više od dva sata, Urban je potvrdio tezu kako njegovi tekstovi i muzika konstantno sazrijevaju, a da on u svemu ostaje apsolutno jedinstven i svoj.

Podsjetimo, Urban je poslednjih godina u nekoliko navrata svirao u gradu na Vrbasu, a nakon nastupa 2010. godine riječki umjetnik je naglasio kako “Banja Luka i on imaju posebnu vezu”.

Ovo je potvrđeno i sinoć, jer je hrvatski umjetnik nakon svake odsvirane pjesme nagrađivan gromoglasnim aplauzom prepunog Bowling Centra.